Tüm Kategoriler
Şirket Haberleri

Ana Sayfa > Haberler > Şirket Haberleri

500,000 tona talep! Yeni pil teknolojisi, termik transfer malzemesi endüstrisinin hızlı gelişimini sağlayacak

Yayınlanma Zamanı: 2023-08-29 Görüntüleme: 18

Haziran 2022'de Ningde Times üçüncü nesil CTP - Kirin pilini piyasaya sürdü. Kirin bataryası ilk hücre geniş yüzey soğutma teknolojisi, su soğutma fonksiyonu hücreler arasına yerleştirilmiştir, böylece ısı değişim alanı dört kat genişler, termik transfer malzemesi su soğutma plakasının, Qilin bataryasının önemli bir hammaddesidir veya termiti katalize eder transfer malzemesi endüstrisi talebi, yeni pil teknolojisi veya termik transfer malzemesi endüstrisinin hızlı gelişimini tetikleyecek.

00

Alüminotermik iletken malzemelerin uygulanması

Thermite iletim malzemeleri basit anlamda alüminyum folyo, alüminyum banttır.

Termik transfer malzemelerinin imalatı, alüminyum işleme endüstrisi, alüminyum haddelenmiş malzemeler, üst akış elektrolitik alüminyum ve alt akış ürünleri ısı transfer cihazları, cihazları veya parçaları alt sanayine aittir. Termo transfer malzemeleri kompozit malzemelere ve kompozit olmayan malzemelere ayrılır, kompozit malzemeler genellikle çekirdek malzeme olarak 3 serisi alüminyum alaşımdır, 4 serisi veya diğer derecelerde alüminyum alaşımı ile kaplanmıştır, üç katmanlı kompozit alüminyum alaşımlı lehimleme malzemeleri aşağıdaki gereksinimleri karşılayabilir: hafiflik, korozyon direnci, iyi ısı iletkenliği, yüksek mukavemet, iyi şekillendirilebilirlik, lehimleme, değerli metallerden tasarruf ve diğer kapsamlı performans ve çok işlevli gereksinimler.

Termit transfer malzemeleri ağırlıklı olarak otomotiv ısı eşanjörlerinde, ev aletlerinde, makine ve ekipmanlarda ve termik santrallerdeki hava soğutma sistemlerinde kullanılmaktadır. Bunların arasında, otomotiv ısı eşanjörleri ana uygulama alanıdır (Huafeng Alüminyum Endüstrisini örnek olarak alırsak, alt talep yapısında ulaşım 87'da %2019'ye kadar çıkmıştır) ve bir arabada genellikle 10'dan fazla ısı eşanjörü ünitesi bulunur. Otomotiv ısı eşanjörleri temel olarak otomotiv klimalarını, su depolarını, yağ soğutucularını, ara soğutucuları ve ısıtıcıları içerir.

004

Yeni enerji araçlarının yaygınlaşması termik transfer malzemelerine olan talebi hızlandırıyor

Yeni enerji araçlarının artan penetrasyon oranı ve otomobil "alüminizasyonunun" iyileştirilmesi, termit şanzıman malzemeleri pazarının iki önemli büyüme faktörüdür.

Verimlilik açısından bakıldığında, ısı değiştiricilerin termik transferli kompozit malzemelerle üretilmesi, otomotiv ısı değişim sistemlerinin ağırlığını yaklaşık %40 oranında azaltabilir ve ısı değişim verimliliğini büyük ölçüde artırabilir.

Yeni enerji aracının ısı değişim sistemi, geleneksel petrol aracıyla karşılaştırıldığında termit iletim malzemelerinin miktarını neredeyse iki katına çıkardı ve daha sonra yeni enerji pillerine olan talebi, elektronik kontrol sistemi ısı dağılımını ve diğer ihtiyaçları hesaba kattı. termit malzemeleri önemli ölçüde artacaktır.

005

Güç pili şarj ve deşarj sürecinde ısı üretmeye devam ediyor ve yüksek sıcaklık güvenliği, pil ömrünü ve enerji yoğunluğunu vb. tehdit ediyor, bu nedenle ısı değişimi için daha güçlü bir talep var, bu nedenle yeni termit iletim malzemelerinin tüketimi enerji araçları, geleneksel araçlara göre önemli ölçüde daha yüksektir ve yeni enerji araçları EV için termit iletim malzemelerinin tüketimi, geleneksel araçlara göre yaklaşık 20-25KG, 10-15KG daha yüksektir. Thermit şanzıman malzemesi EV bisiklet tüketimi 22.5 KG, 2021 küresel yeni enerjili araç satışı 6.37 milyon, bu da yaklaşık 140,000 ton termit malzeme talebine karşılık geliyor. 33 yılında yerli ve küresel yeni enerji araçlarının %21 ve %2025 penetrasyon oranına göre, termit malzemelerine yönelik buna karşılık gelen talep yaklaşık 500,000 ton olup, yıllık bileşik büyüme oranı %37 kadar yüksektir.

145. Beş Yıllık Plan sırasında küresel otomotiv termit transmisyon malzemesi talebinin bileşik büyüme oranının ihtiyatlı bir şekilde %4 civarına ulaşması bekleniyor. Süperpozisyon enerji depolama, 5G, demiryolu taşımacılığı, sivil iklimlendirme mikro kanal alanı ve diğer ısı değişim alanları, termit iletim malzemesi talebinin elastik alanı iki katına çıkacak.

006

Sıcak kategoriler